Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در برنامه تلویزیونی با اشاره به وضعیت کرونا در کشور و خطر پیک چهارم کرونا اظهار کرد: معمولا خیز کرونا بازه سه ماهه دارد و بعد از آرامش سه ماهه خیز مجدد رخ می‌دهد و پیش بینی‌های بین المللی این است که پیک چهارم در فروردین ماه رخ خواهد داد، باید توجه داشت که یکسال از شیوع کرونا می‌گذرد و در یک سال ما هر سه ماه یک پیک داشتیم و بعد از یک ماه آرامش دوباره پیک مجدد رخ داده است و پیش بینی می‌کنیم که فروردین دوباره پیک بزنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بین رعایت دستورالعمل‌ها و شیوع بیماری ارتباط وجود دارد و همچنین رفتار ویروس در بروز پیک تعیین کننده است و باتوجه به اینکه کرونا RNA ویروس است انتشار جهش داشتیم البته اغلب ویروس‌ها جهش در جهت ضعیف شدن داشتند، اما رفتار ویروس کرونا عجیب است.

رئیسی گفت: اکنون قدرت چسبندگی ویروس به سلول‌ها بیشتر شده و به دنبال آن قدرت سرایت و میزان کشندگی بالاتر رفته است البته باید توجه داشت وقتی حجم بسیاری از مبتلایان در بیمارستان‌ها بستری می‌شود کیفیت مراقبت کاهش پیدا می‌کند و در انگلیس موج انفجاری رخ داد و کیفیت مراقبت پایین آمد و با افزایش بیماری در ابتدا‌ای سی یو‌ها و بعد بخش‌ها پر می‌شوند و به دنبال آن مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: همانطور که ویروس ووهان تا قطب‌ها رفت کرونای انگلیسی هم به کشور‌های مختلف سفر کرد و باید دانست که ویروس‌های تنفسی به کشور‌های مختلف منتقل می‌شوند و فقط می‌توان زمان ورود را به تاخیر انداخت و باید توجه داشت که ویروس از شهریور ماه در انگلیس شیوع پیدا کرده بود و وجود این ویروس آذرماه اعلام شد ما پرواز به انگلیس را ممنوع کردیم، اما این ویروس در اروپا چرخیده بود از طرفی بسیاری از هموطنان که به انگلیس و اروپا رفت و آمد دارند و کشور‌هایی اطراف به ایران آمدند.

رئیسی درباره درخواست مجمع نمایندگان و روسای بیمارستان‌های خوزستان برای قرنطینه سراسری استان بیان کرد: قرنطینه استان خوزستان خیلی ارزشی ندارد چرا که ویروس در این استان در حال چرخش است و باید توجه داشت که حداقل در ١۶ استان موارد کرونای انگلیسی شناسایی شده است و تاکنون ١٨٧ مورد ابتلای قطعی به ویروس انگلیسی از استان‌های مختلف کشف کرده ایم و ٢٠ فوتی ناشی از جهش ویروس کرونای انگلیسی داشتیم.

رئیسی گفت: ٧ تا ٨ میلیارد نفر در کره زمین زندگی می‌کنند و اگر قرار است پاندمی شکسته شود باید ٧٠ درصد واکسینه و ایمن شوند و باید ۵ میلیارد نفر واکسن بزنند و به ١٠ میلیارد دوز واکسن نیاز داریم و در سال ٢٠٢١ دنیا نمی‌تواند این میزان واکسن تولید کند.

وی افزود: در این شرایط نباید ما انتظار داشته باشیم در شرایط تحریم ١٢٠ میلیون دوز واکسن به ما بدهند و تولید واکسن در انستیتو پاستور و برکت بسیار ارزشمند است و از تیرماه ماهیانه ٢٠ میلیون واکسن ایرانی تولید می‌کنیم و در ۵ ماه ما می‌توانیم تمام نیاز کشور به واکسن را تامین کنیم و پیش بینی من این است به شرطی که آزمون‌ها به درستی انجام و گواهی‌ها صادر شود تا پایان آذر ماه بتوانیمکل کشور را علیه کووید ١٩ واکسینه و ایمن کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه درباره واکسن‌ها خبرهای خوشی داریم، گفت: ما فاز اول واکسیناسیون را با واکسن اسپوتنیک وی روسیه آغاز کردیم و از روز پنج شنبه با حضور وزیر بهداشت مرحله دوم فاز یک را با ١٠٠ هزار دوز واکسن خانه‌های سالمندان، محل‌های نگهداری معلولان ذهنی و جسمی، جانبازان شیمیایی بالای ۵٠ درصد، غیاب ها، کادر درمان در اورژانس و بخش‌های مراقبت‌های ویژه و کادر آزمایشگاه‌ها و مراکز منتخب کووید ١٩ را در این مرحله واکسینه می‌کنیم.

رئیسی ادامه داد: ما سند ملی واکسیناسیون را که مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را دارد با کار کارشناسی ١٩ نفر از متخصصان تدوین کردیم و چند هفته اولویت بندی‌ها زمان برد و کادر بهداشت درمان حدود ۶٠٠ هزار نفر و ٧٠٠ هزار نفر سالمندان در آسایشگاه و گروه‌های پرخطر در فاز نخست هستند و فاز دوم از سالمندان بالای ٨٠ سال آغاز می‌شود و سالمندان بین ٧۵ تا ٨٠ سال، بین ٧٠ تا ٧۵ سال، بین ۶۵ تا ٧٠ سال اولویت بعدی واکسیناسیون هستند و در فاز بعدی بیماران زمینه‌ای بین ١۶ تا ۶۴ سال قرار دارند و بعد از این افراد در مراکز تجمعی واکسینه می‌شوند و در فاز نخست به یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر واکسن تزریق می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با اشاره به محموله‌های وارداتی واکسن کرونا اظهار کرد: ساعت ۴ بامداد امروز صبح ٢۵٠ هزار دوز واکسن سینوفارم وارد کشور می‌شود و پس از آن ٢٠٠ هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی در هفته آینده به دستمان خواهد رسید و از سبد کواکس در چهار مرحله واکسن دریافت خواهیم کرد که بر اساس پیش بینی‌ها هفته آینده سه شنبه یا چهارشنبه یک میلیون دوز واکسن وارد می‌شود و از هند هم حدود٢٠٠ هزار دوز واکسن دریافت خواهیم کرد.

رئیسی بیان کرد: یکی از اولین واکسن‌های تولید داخل که به دستمان خواهد رسید واکسن انستیتو پاستور ایران است وفاز سه این واکسن فروردین ماه به پایان خواهد رسید و در دسترس خواهد بود و امیدواریم با سایر واکسن‌های ایرانی بتوانیم برنامه واکسیناسیون را عملی کنیم و باید بدانیم که در واکسیناسیون با ٢ هدف در دنیا انجام می‌شود.

وی افزود: هدف نخست کاهش مرگ و میر با واکسیناسیون افراد آسیب پذیر و هدف دوم با قطع زنجیره انتقال ویروس است و ما با واکسیناسیون یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر می‌توانیم ٧٠ درصد مرگ و میر‌های کرونا را کاهش دهیم، اما برای قطع زنجیره انتقال به ۵٠ میلیون دوز واکسن نیاز داریم و بر اساس پیش بینی‌ها از برنامه عقب نخواهیم ماند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: تاکنون هیچ عارضه جدی در دریافت کنندگان واکسن نداشتیم و واکسن‌های که اکنون در دسترس هستند باید دو دوز به فاصله ٣ تا چهار هفته تزریق شوند البته واکسن رازی ٣ دوز دارد و یک دوز استنشاقی دارد که نوع جدیدی از واکسن است و سازمان جهانی بهداشت چند توصیه برای تزریق بهبود یافتگان دارد تا کسانی که حدود ۶ ماه از ابتلای آن‌ها گذشته است در اولویت بعدی تزریق قرار بگیرند و بهتر است اگر واکسن به میزان کافی در دسترس بود این افراد هم دو دوز واکسن دریافت کنند و توصیه دیگر این است که بهبود یافتگان یک تک دوز به عنوان یادآور دریافت کنند و پیش بینی‌ها حاکی از آن است که بین ۶ ماه تا یکسال و برخی ادعا کرده اند تا ١٨ ماه واکسن‌ها ایمنی ایجاد می‌کنند.

رئیسی درباره ایمنی زایی واکسن کرونا بیان کرد: اگر واکسنی اثربخشی بالای ٩٠ درصد داشته باشد و فرد بخواهد دو دوز واکسن دریافت کند در دوز نخست ۵٠ تا ۵۵ درصد مصونیت ایجاد می‌شود و با تزریق دوز دوم ٧٠ تا ٧۵ درصد واکسن ایمنی زایی ایجاد می‌کند وسع هفته بعد از دوز دوم فرد در برابر ویروس ایمن می‌شود و فرد بعد از دریافت دوز اول ایمن نیست و باید توجه داشت در پاندمی باید ایمنی جمعی ایجاد شود و برای ایمنی جمعی باید ۶٠ تا ٧٠ درصد جامعه واکسینه شوند تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که با واکسیناسیون میتوان دیگر از ماسک استفاده نکرد؟ گفت: باید دانست اگر واکسن ٩٠ درصد ایمنی ایجاد کند ١٠ درصد افراد علی رغم واکسیناسیون ممکن است دوباره مبتلا شوند، اما معمولا دیده شده فردی که واکسن دریافت کرده است اگر هم به بیماری مبتلا شود به نوع خفیف مبتلا خواهد شد و آخرین چیزی که ما کنار خواهیم گذاشت ماسک است چرا که ایمنی صد درصدی وجود ندارد و فرد می‌تواند واکسن تزریق کرده و ایمن باشد، اما ناقل بیماری باشد و ویروس را در جامعه منتشر کند.

وی ادامه داد: تزریق واکسن کرونا داوطلبانه و اختیاری است برای ایمنی جمعی باید ٧٠ درصد جامعه واکسن بزنند و ٣٠ درصد می‌توانند واکسن بزنند، اما قویا توصیه می‌شود که واکسیناسیون به طور کلی انجام شود، تا ایمنی جمعی حاصل شود.

رئیسی درباره تاثیر واکسن ها بر کرونای انگلیسی بیان کرد: بر اساس گزارش شرکت های تولیدکننده می توان در این باره اظهار نظر کرد به عنوان مثال شرکت برکت نمونه ویروس یکی از مبتلایان به کرونای انگلیسی را کشت دادند و در معرض واکسن قرار دادند و این واکسن کرونای انگلیسی را خنثی کرد و معمولا این موضوع به پلتفرم و شیوه تولید واکسن ارتباط دارد و واکسن های که از ویروس غیرفعال ساخته شده اند به دلیل اینکه تمام اجزای ویروس در واکسن وجود دارد بدن آنتی بادی ایجاد نی کند که می تواند جهش های ویروس را خنثی کند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هزینه ای برای واکسیناسیون گروه های هدف دریافت نمی شود، گفت: پیش بینی برای کرونا این است که ویروس مانند آنفلوآنزا خواهد بود و باید سالانه تک دوز یادآور را تزریق کرد و به همین دلیل ممکن است در سال های آینده واکسن کرونا مانند آنفلوآنزا در داروخانه ها توزیع شود.

منبع: الف

کلیدواژه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا کرونای انگلیسی باید توجه هزار دوز واکسن واکسن دریافت واکسن کرونا پیش بینی ها ایمنی جمعی پیش بینی واکسن ها هزار نفر ٧٠ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۵۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • متولدین این ماه‌ها از بقیه بااستعدادترند!